dimarts, 2 de març del 2010

INICIACIÓ A L'ÒPERA, SESSIÓ # 2 (I SORTIDA)


Els de la foto som alguns dels assistents a la representació de Carmen (G. Bizet) del passat diumenge al teatre de La Faràndula de Sabadell, i és que aquest dua vam fer la sortida a l'òpera amb els participants al taller d'iniciació a l'òpera que estic impartint a la biblioteca d'Olesa de Montserrat.

Més enllà de la crítica a l'espectacle, que ja vau poder llegir en un post anterior, avui em centraré en aquesta experiència que està resultant molt plaent i de la que n'estic aprenent un munt de coses.

D'entrada, que compartir és magnífic, més encara quan es tracta del plaer per escoltar una música meravellosa amb un grup de persones que volen aprendre a estimar aquest art i confien en la teva experiència per a fer-ho.

Una altra lliçó que va cridar-me molt l'atenció, i de la que me'n sento especialment orgullós, és l'haver aconseguit que persones que -pels motius que sigui- mai haurien anat a un teatre d'òpera, finalment ho hagin fet. I veure'ls les cares al sortir del teatre, constatant que la música en directe té certa màgia.

Finalment, l'experiència més important de totes és la responsabilitat, ja que és molt important saber dotar a tots els participants del taller dels coneixements bàsics per entendre aquest ampli món musical o, almenys, d'unes nocions mínimes per a que ells segueixin el camí del descobriment.

En tot cas, està resultant ser un gran plaer!

2 comentaris:

  1. Albert,

    És que no podia ser d´una altra manera... només falta despertar la curiositat i donar-los una petita espenta i... voilà... tots cap a Sabadell...
    Que contenta estic que la ciutat escollida per fer la sortida hagi estat la meva...

    ResponElimina
  2. La sortida va anar molt bé, tant de bo hagi servit per enamorar-los de l'òpera. Encara que això ens perjudiqui, ja que a la llarga ens costarà més trobar entrades...

    ResponElimina