divendres, 26 de març del 2010

VITTORIA AL CAPITOL

Una gamberrada molt intel·ligent. Posem al damunt d'un escenari un piano, una soprano i una actriu còmica, i ho barregem tot. Què pot sortir-ne? Les opcions són moltes, però ben poques et porten a una delícia teatral amb molt bon sentit de l'humor i amb referències a clàssics com Shakespeare, Lorca o Verdi.

No és aquesta una proposta que pretengui donar lliçons de literatura ni de lírica, ni tant sols és rigorosa amb cap de les disciplines que esmentem, però el cert és que la combinació resulta molt bona, ja que fa riure, pensar i gaudir de la música. Això si, no és un espectacle apte per a puristes que no saben veure en l'humor una via d'escapamant de la rutina diària.

El text i la direcció és responsabilitat de Marc Rosich i Antonio Calvo, els quals han sabut riure's d'ells mateixos, per traslladar a l'escena petits esboços de grans obres (tant literàries com líriques), sense fer-nos posar vermells si no les coneixem al detall. I és que es tracta de relacionar-nos amb els grans autors de tu a tu, sense complexes.

Fins el dia 18 d'abril teniu l'oportunitat d'acostar-vos a la sala 2 del Club Capitol per viure una obra de teatre que combina amb molta elegància el text teatral amb l'òpera, i que va a càrrec de l'actriu Gretel Stuyck i la soprano dramàtica Begoña Alberdi. La primera encarna a la càndida -i un tant tòtila- Ofèlia, i la segona s'encarrega d'interpretar a una molt verdiana Lady Macbeth. Val a dir que les dues estan genials.

De fet, no hauria de sorprendre'ns el bon gust del resultat, doncs ha estat cuinat a una de les cuines que amb més amor tracten el teatre: el Festival Lola, que cada any conjuminen des de Tramateatre.

No us ho perdeu, feu-me cas!

2 comentaris:

  1. Albert,
    Hràcies pel suggeriment. Ja tenim una tarda de la propera setmana santa ocupada.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Josep,

    Espero que us ho passeu bé. És un espectacle sense pretencions, però molt ben interpretat. Espero que us agradi!

    Una abraçada!

    ResponElimina