dimecres, 22 de setembre del 2010

PUCCINI

L'edició d'aquesta setmana dels Moments d'Òpera la dedicarem a la figura de Giacomo Puccini (Lucca, Itàlia, 22 de desembre de 1858 - Brussel·les, 29 de novembre de 1924), compositor italià qui, amb tant sols 10 òperes és, segurament, un dels autors més coneguts del món de la lírica. Estilisticament hem d'ubicar-lo al verisme, tot i que les seves darreres obres s'avenen més a l'estil postverista.

En tot cas, el programa de dimecres serà una repàs a la seva biografia i, alhora, escoltarem moments destacats de la seva obra. En aquesta edició, i de manera extraordinària, comptarem amb la presència de l'Àlex Pallarès, amic del programa i gran amant de l'òpera, qui ens proposarà endinsar-nos al món puccinià a través de grans veus del segle XX.

Com sempre, els Moments d'Òpera els podreu escoltar aquest migdia a través del 90.1FM, online o descarregant-los del podcast.

4 comentaris:

  1. Albert,
    Tot i no ser verista, espero amb candeletes descarregar-me el podcast, ja que Puccini es l'autor d'algunes de les òperes més memorables i populars de la història. La seva manera d'orquestrar és única i amb moments d'aquells que et posen la pell de gallina.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. A mi m'encanta Puccini...depen de com tingui el día. Si es ennuvolat, prefereixo Wagner, i si es clar i energètic, Monteverdi. Eclèctica que es una. Fa poc vaig pujar a Youtube, en sis videos, un programa de Rai3 sobre el darrer Festival Puccini, a Torre del Lago. No l'he posat al Blog Villazonista perquè vaig saturada de noticies del NEN, pero deixò aquí l'enllaç a la Playlist per si algún puccinià li interesa:
    http://www.youtube.com/view_play_list?p=4945BC424E16BB33

    ResponElimina
  3. A mi m'agraden les àries de Puccini, però les òperes no gaire. És que el verisme, què vols que et digui... Em fascina Il bel sogno cantat per la Montse... Salutacions.

    ResponElimina
  4. Josep,

    estic amb tu, el verisme no m'apassiona, tot i que certament hi ha obres que emocionen molt. Tot i això, on sigui Donizetti o Bellini, que fugi Puccini! jeje

    Una abraçada!

    ---

    Teresa,

    gràcies per l'enllaç!

    ---

    Eastriver,

    Home! Il bel sogno o... qualsevol cosa, si ho canta la Caballé està ben cantat, quasi segur!! jeje

    Una abraçada!


    Albert

    ResponElimina