dimarts, 5 d’octubre del 2010

JOSEP PONS, NOU DIRECTOR MUSICAL DEL GRAN TEATRE DEL LICEU

Segons nota de premsa emesa pel departament de premsa del Gran Teatre del Liceu, avui el mestre Josep Pons i el director general del Liceu, Joan Francesc Marco, signen el contracte d’incorporació del director d’orquestra com a Director musical del Gran Teatre del Liceu a partir de la temporada 2012-2013.

El Liceu incorpora un director d’orquestra del país de primer nivell com a director musical d’aquesta institució. La implicació del mestre Pons amb el Liceu és una valor afegit a la seva trajectòria i experiència artística com a director convidat habitualment a les més importants orquestres internacionals i com a primera batuta d’entre els directors nacionals.

Vista en perspectiva, la carrera musical de Josep Pons el situa en el panorama com un forjador d’orquestres. L’experiència artística i el lideratge en els projectes orquestrals dels quals n’ha estat el director titular (Orquestra de Cambra Teatre Lliure, Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Nacional de España) i la dilatada experiència discogràfica ho corrobora. Als enllaços trobareu la seva biografia i discografia.

Perfeccionar la qualitat artística de l’Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu, i garantir la millora de la projecció internacional del Liceu ha estat una de les màximes prioritats de Joan Francesc Marco des del moment d’assumir la seva responsabilitat com a Director general del Liceu. Així doncs, la millora i excel·lència de la qualitat artística de l’Orquestra i el Cor serà un dels principals objectius del mestre Pons, tasca en la qual comptarà amb la col·laboració del director del Cor, José Luis Basso.

Josep Pons assumirà la Direcció musical del Gran Teatre del Liceu durant sis temporades, prorrogables de mutu acord a dues més. S’estableix una progressió anual pel que fa al nombre de funcions que dirigirà, tant en concerts com en òperes i ballets. El contracte també estableix la participació del mestre Pons en el disseny de l’activitat artística i la implicació en la decisió de la contractació de directors musicals convidats i en tota l’activitat de concerts simfònics i de cambra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada