dimecres, 22 de febrer del 2012

Confirmat: Acord al Liceu. Adéu a l'ERO

Finalment es confirma allò que ja vam anunciar-vos dilluns cap a les deu de la nit; el comitè d'empresa i la direcció del Gran Teatre del Liceu arriben a un acord i s'atura l'ERO. Sembla que hi ha la voluntat de recuperar els títols suspesos, però segur que no serà una tasca fàcil.

En tot cas, malgrat la bona notícia, no deixa de ser alarmant que una institució cultural com el Liceu protagonitzi situacions tan lamentables com la viscuda les darreres setmanes. Esperem que s'assumeixin responsabilitats.

A banda d'això, som a finals de febrer i encara no s'ha presentat la temproada 2012 - 2013. Quan la podrem conèixer? Com es veurà afectada per la crisi? Esperem tenir respostes en breu.

Per cert, gràcies als que no vau dubtar de la meva font.

AMPLIACIÓ

Fa uns minuts hem rebut la següent nota de premsa del Departament de Premsa del Gran Teatre del Liceu, confirmant allò que ja fa hores comenten els mitjans de comunicació:

L’acord signat entre amdues parts davant l’autoritat laboral significa la retirada de l’expedient de regulació d’ocupació per a la suspensió temporal de contractes presentada el dia 14 de febrer i la desconvocatòria de vaga. També permetrà recuperar bona part de la programació inicialment cancel·lada.

Tots lamentem els inconvenients que aquesta situació hagi pogut ocasionar i en breu informarem com queda l’activitat artística pel període inicialment afectat.

3 comentaris:

  1. M'alegro molt de la confirmació, per la noticia en si, pel que representa pels treballadors, per al públic, i també per a tú, que en vas donar l'avanç.

    Per cert, els treballadors han fet un gran exercici de responsabilitat, acceptant unes retallades als seus sous que no son fruit de que ells (sino altres) han fet malament la seva feina. No sé com, però crec que el públic, els aficionats, els hi ho hauriem d'agraïr.

    ResponElimina
  2. Felicitats Albert per les teves fonts d'informació.
    Com molt bé dius, esperem i desitgem que s'assumeixin responsabilitats ja que això de cap de les maneres pot quedar amb un simple "ja ho tenim aareglat", que per altra banda, ho molt m'equivoco, algú ho utilitzarà. El desprestigi i la vergonyosa gestió de la crisi demanen resposabilitats!.

    ResponElimina
  3. Que s'hagi confirmat el que ens anunciaves dilluns, evidentment és una bona notícia, però voltada d'un gran interrogant: què ha canviat perquè ara si la Direcció accepti negociar, quan els treballadors ja havien ofert la seva col·laboració per resoldre la situació abans que es presentés l'ERO?. És incomprensible!

    ResponElimina