dimarts, 25 de setembre del 2012

Josep Pons ja és el nou Director Musical del Liceu

Josep Pons (foto: A Bofill)
En la presentació, que ha tingut lloc avui al Saló dels Miralls del Liceu, el director general Joan Francesc Marco ha explicat que quan l’any 2008 es va incorporar al Liceu, una de les prioritats del seu full de ruta era la potenciació dels cossos artístics estables. Atès que, segons Marco, la personalitat artística d’un teatre d’òpera la donen fonamentalment l’Orquestra i el Cor, i avui, amb l’arribada de Josep Pons, aquest objectiu es veu acomplert.

Joan Matabosch, director artístic ha donat la benvinguda al mestre i ha posant de manifest la necessitat de la centralitat del Cor i l’Orquestra en benefici de l’activitat artística.

Josep Pons ha exposat el seu projecte tot anunciant la necessitat de construir un espai central pel Cor i l’Orquestra que s’ha de reflectir en l’estructura i en l’activitat.

En relació a l’estructura es crea un Departament musical per treballar en l’activitat musical, més enllà de l’òpera. El Departament vetllarà per les necessitats generals dels col·lectius, per a la seva difusió i tindrà un lloc en el Comitè de direcció del Teatre. Es crearà un nou marc de relacions laborals i artístiques amb un nou conveni amb especificitats per al Cor i l’Orquestra que s’adapti als temps moderns.

També es crearà una comissió artística de l’Orquestra.

Així mateix el Departament musical treballarà amb el compromís de reposar les places vacants d’acord amb el Pla director. Pel què fa a l’activitat ha assenyalat la necessitat d’una major visibilitat del Cor i l’Orquestra perquè formin part de la vida musical del país i de l’estima de la gent.

Per a aconseguir aquests objectius el Mestre Pons ha dissenyat tot un seguit d’activitats com concerts simfònics dins i fora del Liceu (Cicles, gires, concert de benvinguda més popular, etc.). També proposa crear grups de cambra dins l’Orquestra i dues acadèmies (una musical i l’altre vocal).

El projecte social i educatiu és també present en les seves prioritats.

Finalment ha apostat per la difusió de l’Orquestra i el Cor a través dels enregistraments audiovisuals. Josep Pons ha assenyalat que té molta il·lusió de retrobar-se amb el país i la ciutat i concretament amb el Liceu, després d’haver-hi estat fora durant gairebé 20 anys.

Xavier Solà, secretari general del departament de cultura ha conclòs la roda de premsa donant suport al nou projecte i ha assenyalant que el "Liceu ha de ser el buc insígnia de la presència de Catalunya al món, en aquests moments de dificultats".

Font: Departament de premsa del GTL.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada